JOONAS KOPPEL
Candidate
Joonas on kolmanda põlvkonna kokk, kes jätkab oma isa ja vanaisa uhket kulinaarset pärandit. Aastate jooksul on ta viinud mitu restorani Eesti gastronoomia tippu, teenides tunnustust oma loovuse, juhtimisoskuste ja pühendumuse eest tipptasemele. Joonas on asutanud ja arendanud mitmeid hinnatud restorane, pälvinud aasta koka tiitli ning tema juhitud ettevõtted on leidnud soovituse Michelin Guide’is.
Võistluskogemus ja olulisemad saavutused
YOUNG CHEF OF THE YEAR – 1. koht (2008)
KULDNE LUPP – 1. koht (2004)
CANADA WORLD SKILLS – Eesti esindaja, kokk – 7. koht (2009)
AUSTRIA KOKAVÕISTLUS – 2. koht (2007)
WITH GUIDE – Aasta kokk (2023)
Kandidaadi motivatsioonikiri: miks soovib meeskond esindada oma riiki Bocuse d’Or Europe’il
Bocuse d’Or Europe on minu jaoks palju enamat kui lihtsalt võistlus — see on olnud minu eluaegne unistus. Aastaid olen soovinud selles osaleda, kuid teadsin, et õige hetk polnud veel käes. Nüüd, pärast kogemusi, oskusi ja sihikindlust, mida olen aastate jooksul omandanud, tunnen, et olen valmis esindama Eestit sellel mainekal laval.
Minu eesmärk ei ole ainult võistelda, vaid tuua uhkust ja au oma kodumaale. See võimalus on midagi enamat kui võidu nimel pingutamine — see on võimalus näidata Eesti kulinaarset identiteeti, meie traditsioone ja meie kirge tipptaseme vastu. Olen motiveeritud andma oma parima, seisma uhkusega oma riigi esindajana ja jagama meie lugu oma oskuste kaudu.